agence voyage LibertyTV
Home
Vluchten
Hotel
Verblijf
Lastminute
 |  Auto  |  Trein +
Hotel
reizen, Vlaams segment voyages, Belgique francophone
  Newsletter
De beste aanbiedingen per e-mail
  Gezien op TV
No offers on TV


Waarschuwing : Telkens U een site bezoekt met dit logo metriweb®, verzamelt het CIM, het Centrum voor Informatie over de Media, met behulp van een cookie, informatie via de pagina's die U raadpleegt (aantal page requests, visits, visitor, ...). Die informatie wordt verzameld voor puur statistische doelstellingen en laat in geen geval toe U te identificeren. Voor meer informatie en om up-to-date resultaten van deze studie te consulteren, klik op het CIMlogo of ga naar http://www.cim.be
 Algemene verkoopsvoorwaarden Your Travel
Reisvoorwaarden
Onze tarieven
Geldige tarieven
Opmaak van het contract
Annuleren of wijzigen van de reis
Betalingswijze
Is de betaling via internet zonder risico?
Bedrieglijke reclame en vooroordelen
Verzakingsrecht
Nuttige info

De georganiseerde rondreizen
De reis die bij u past
Identiteitsbewijs
Reisdocumenten
Chartervlucht of lijnvlucht

De duur van de verplaatsing
Gezondheid
Categorie van sterren
Taal en communicatie
Overbookings
Algemene voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen
Toepassingsgebied
Promotie en aanbieding
Informatie van de reisorganisator en/of rijksbemiddelaar
Informatie van de reiziger
Opmaak van het contract
Prijs van de reis
Betalen van de som
Andere wijzigingen door de reiziger

Wijziging voor vertrek door de reisorganisator
Opzegging voor het vertrek door de reisorganisator
Gedeeltelijke of volledige niet-uitvoering van de reis

Opzegging door de reiziger
Verantwoordelijkheid van de reisorganisator
Verantwoordelijkheid van de reiziger
Klachtenregeling
Geschillencommissie Reizen

Reservatievoorwaarden Your Travel
Annulatie– en modificatiekosten LibertyTV
Touring Verzekeringen
Algemene voorwaarden

  Voorwaarden bemiddeling van reizen
Boven


Onze tarieven

Een compleet gamma van aanbiedingen.
LibertyTV heeft meer dan 1 miljoen besproken tarieven van 100 luchtvaartmaatschappijen, meer dan 2000 hotels en 100 touroperators ter beschikking. LibertyTV stelt zowel aanbiedingen voor aan een bevoordeeld “last minute” tarief als producten uit de brochure, die maanden voor vertrek gereserveerd kunnen worden. De prijzen zijn aangeduid in EURO en per persoon en kunnen gewijzigd worden na de uitgifte hiervan. De prijs die u betaalt is de prijs die u op het moment van de reservatie werd meegedeeld.

Vanwaar komen die tarieven?
Al de tarieven zijn opgesteld door touroperators, hotels en luchtvaartmaatschappijen en zijn geldig tot de aanbieding uitgeput is. LibertyTV biedt producten aan met de beste prijs – kwaliteit verhouding. Alle tarieven zijn inclusief taksen en BTW.

Geldige tarieven
De tarieven die u via de site www.libertytv.com, de televisie, fax of mondeling worden meegedeeld zijn altijd onder voorbehoud. Enkel de schriftelijke bevestigingen van de tarieven zijn wettelijk geldig. De vermelde tarieven zijn onder voorbehoud van fouten en wijzigingen door de touroperators en luchtvaartmaatschappijen.

Promoties en last minute aanbiedingen
Weet dat de honderdtal aanbiedingen die LibertyTV biedt, een voordelige prijs hebben, maar dat heeft tot gevolg dat er een zekere flexibiliteit nodig is. De vluchturen van een chartervlucht kunnen gewijzigd worden, de infrastructuur van een 3* verrassingshotel is éénvoudig en het hotel is niet meteen gelegen in het stadscentrum, u ontvangt uw reisdocumenten pas op het laatste moment,…
De last minute aanbiedingen betekenen: de betaling van de volledige som bij de reservatie, 100% annulatiekosten en, in het geval van een reservatie van een flight only chartervlucht, kunt u niets doen tegen verandering van data, luchthaven van vertrek,… Onze prijzen zijn op "standaard dubbel" kamers met promo-tarif gebaseerd . Deze type kamer is in het hoodgebouw of in bijgebouw gelegen . Onze prijzen zijn ook volgens de beschikbaarheid van het hotel voor wijziging vatbaar.

Opstellen van het contract
Registreren van de reservatie
Als u een reservatie uitvoert per mail, ontvangt u een bewijs dat uw reservatie goed is aangekomen aangezien u enkele minuten na de reservatie een bevestigingsmail ontvangt. In de uren die volgen zult u een tweede mail ontvangen, met de naam van de persoon die zich met uw reservatie bezighoudt en de status van uw dossier. Normaal gezien is er genoeg beschikbaarheid en kan uw reservatie onmiddellijk bevestigd worden. Bij telefonische reservaties wordt er een bestelbon opgestuurd per fax of per post.
Bevestiging van de reis
Het gebeurt dat de reis niet bevestigd kan worden, zelfs nadat de bestelbon ingevuld en teruggestuurd werd en nadat een voorschot betaald werd. Waarom? Een ondertekende bestelbon garandeert u niet dat u vertrekt, zelfs al heeft u een voorschot betaald. Het gaat om een aanvraag bij de leveranciers van uw reis. De bevestiging van uw reis hangt af van 2 parameters: de beschikbaarheid van het transport en de accommodatie en de volledige betaling van de reis. Wettelijk gezien moet een aanvraag binnen de 21 dagen volgend op de ondertekening van de bestelbon bevestigd worden. Als u geen nieuws ontvangt na deze 21 dagen, mag u veronderstellen dat uw reis niet bevestigd is. In dat geval contacteert u onze reservatie agent die zich bezighoudt met uw dossier; hij of zij zal u dan inlichten over de staat van uw dossier. Als uw reis niet bevestigd werd, worden alle gedebiteerde sommen u onmiddellijk terugbetaald.

Voorkeuren en essentiële onderdelen
Op uw bestelbon kunt u eventuele wensen noteren i.v.m. het product dat u reserveert. Deze voorkeuren (kamer met zeezicht, in het hoofdgebouw,…) staan niet op uw factuur. Deze zijn dus niet verzekerd en hangen af van de beschikbaarheid of de flexibiliteit van de reisorganisator. Het is verschillend wanneer u betaalt voor een kamer met zeezicht, aangeduid in de brochure of in de aanbieding: in dat geval is uw wens een essentieel bestanddeel van uw aanvraag.

Uw reis annuleren of wijzigen
Uw reis annuleren of wijzigen Waarom kosten betalen, meestal vrij hoge, omdat u uw reis annuleert, of nog frustrerender, door een éénvoudige vervanging van een deelnemer door een andere persoon of door de schrijfwijze van een doorgegeven naam te wijzigen of door de vertrekdatum te veranderen met 1 dag… dit alles is afhankelijk van de annulatievoorwaarden van uw verblijf, vliegtuigbiljetten of regime dat u reserveert. Bij de ondertekening van de bestelbon verklaart u zich akkoord met deze voorwaarden. Het is beter deze te lezen alvorens te ondertekenen. LibertyTV behoudt zich het recht om 60€ annulatie –of wijzigingskosten aan te rekenen bovenop de annulatie –of wijzigingskosten voorzien in de annulatie – en wijzigingsvoorwaarden van de reisorganisator bij wie u uw reis reserveert. Deze voorwaarden staan aangeduid in de brochure van de reisorganisator en zijn te verkrijgen op aanvraag bij uw reservatie. Verplichte dienstverleningen Bepaalde dienstverleningen zoals cruises en de huur van een auto kunnen het onderwerp zijn van speciale annulatievoorwaarden. Wijzigingen aan een inschrijving kunnen slechts in de mate van het mogelijke aanvaard worden en kunnen de prijs van de reis gevoelig verhogen. Raadgeving : annuleer of wijzig uw reis altijd schriftelijk, d.w.z. per fax of per mail. Dit laat toe de datum te controleren, het precies uur van uw aanvraag in het geval van een geschil. Dit is belangrijk, want 1 dag vroeger of later kan een verschil maken van honderden EURO. In ieder geval, voorzie een verzekering (zie ook rubriek”nuttige info” - vertrek goed verzekerd) die een annulatie of onderbreking van uw reis verzekert.

Betalingswijze
Betalen met een kredietkaart is niet noodzakelijk. U kunt ook betalen via een overschrijving, maar de reservatie vindt pas plaats wanneer de betaling ontvangen is. Als we u de gevraagde plaatsen niet kunnen garanderen, kan men u een alternatief voorstellen of kunt u kosteloos annuleren en wordt u niet gedebiteerd.

Ik wil mijn kredietkaart nummer niet geven via internet.
Geen enkel probleem! U kunt uw reservatie online maken en één van onze reservatie agenten bellen om over te gaan tot de betaling per telefoon. Noteer goed het reservatienummer dat in uw bevestigingsmail staat. U kunt ook de hele reservatie per telefoon doen of vragen stellen door het call center te bellen.

Is een betaling via internet zonder risico’s?
Diefstal van kredietkaarten komen voor op weinig aanbevolen sites of laag beveiligde sites. Bij LibertyTV worden uw vertrouwelijke gegevens met de grootste zorg behandeld, en de nummers van de kaarten worden niet op de server bewaard.

Bedrieglijke reclame en vooroordelen

Bedrieglijke reclame heeft als doel kwaadwillig te misleiden. Ze veroorzaakt de wil om alles mooier voor te stellen om tot een verkoop te kunnen komen. LibertyTV verbindt zich ertoe zijn klanten aanbiedingen met de beste prijs – kwaliteitsverhouding aan te bieden. Onze dienst ‘aanbiedingen’ maakt een selectie uit de duizenden aanbiedingen op de reismarkt en beoordeelt ze aan de hand van meerdere parameters. Toch is een vergetelheid of een onregelmatigheid nooit uitgesloten. In de hoedanigheid van consument kunt u uw rechten opeisen via verschillende middelen.
Wat de klachtenregeling betreft, wendt u zich tot de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die het reglement van klachten en de te volgen procedure preciseert in geval van een geschil. Weet nochtans dat 90% van de klachten te wijten zijn aan een slechte communicatie en de teleurstellingen het gevolg ervan zijn. Bovendien kan een groot deel van de klachten ter plaatse geregeld worden, mits een beetje initiatief en gezond verstand. De ondernomen stappen om het probleem ter plaatse op te lossen, geven de reisorganisator de mogelijkheid om onmiddellijk een oplossing voor uw probleem te vinden. Deze formaliteiten zijn belangrijk voor de behandeling en opvolging van uw klacht en kunnen bepalend zijn voor het vastleggen van de eventuele schadevergoeding.

Verzakingsrecht

De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien.
Hoewel artikel 80 van de handelspraktijkenwet bij de verkoop op afstand in een termijn van zeven werkdagen voorziet waarbinnen de consument de overeenkomst kan verzaken is dit verzakingsrecht niet van toepassing op de contracten gesloten via de website.
Ingevolge het KB van 18 november 2002 worden overeenkomsten op afstand betreffende diensten voor logies, vervoer, het restaurantbedrijf en vrijetijdsbesteding onder bepaalde voorwaarden uitgesloten van het toepassingsgebied van de artikelen 79 en 80 van de wet van 14 juli 1991 betreffende de handelspraktijken en de voorlichting en bescherming van de consument.
Deze uitzondering voor de toeristische sector werd ingegeven door de specifiteit van de in deze sector geleverde diensten en is in overeenstemming met de Europese richtlijn betreffende de verkoop op afstand, die eveneens een uitzondering voorziet voor diensten betreffende logies, vervoer, het restaurantbedrijf en de vrijetijdsbesteding.


  Nuttige info
Boven

De georganiseerde rondreizen
Een culturele rondreis van 1 week, is daarom niet per se een ontspannend verblijf. Vergelijk en informeer u over de duur van de vluchten en de afstanden in het land dat u wenst te bezoeken. Weet dat dikwijls een groot uurverschil is die een jet lag kan veroorzaken; een vermoeidheid waar je pas na een paar dagen weer bovenop bent. Algemeen krijgen we onze programma’s aan een voorkeurstarief. Een redelijk gevuld programma laat u waarschijnlijk zeer weinig vrije tijd. Wat de accommodatie betreft, de lokale normen, stemmen niet altijd overeen met de Europese normen. Wilt u deelnemen aan een rondreis op uw tempo, raadpleeg dan ons reservatieteam en de brochures van de organisator van uw reis.

De reis die bij u past
LibertyTV informeert u zo goed mogelijk over uw vakantiebestemming. Maar opdat wij u uw droomvakantie kunnen aanbieden, moet u ons informeren wat een droomvakantie voor u juist betekent.

Vakantie 'buiten het seizoen'
Op vakantie vertrekken aan het begin of het einde van het seizoen brengt enkele voordelen met zich mee: lage tarieven, en gematigde temperaturen. Bovendien is het veel kalmer. Maar wees ook gewaarschuwd voor de eventuele nadelen: hotels en badsteden die zo goed als leeg zijn, een groot deel van de activiteiten die beperkt of zelfs niet uitgevoerd worden, discotheken, bars, restaurants, sauna’s en winkels uit de omgeving die gesloten zijn. In uw hotel of club zelf, is het mogelijk dat de animatie of de georganiseerde activiteiten beperkt zijn of niet uitgevoerd worden, net als de aangeboden excursies. In het begin van het seizoen, word het buffet dikwijls vervangen door een dagmenu, verwarming en warm water op de kamer is op aanvraag en de stranden zijn nog niet voorzien van parasols en ligstoelen. Vergelijk goed de prijzen en de omschrijvingen van onze aanbiedingen. Bij hotels van 4+ en 5 sterren zijn de risico’s op dit niveau minder groot. Vergeet ook niet dat een vakantie buiten het seizoen niet altijd mooi weer garandeert.

Identiteitsbewijzen
De identiteitsbewijzen zijn op volledige verantwoordelijkheid van de reiziger en niet van het reisbureau of de touroperator. Van zodra er twijfel bestaat over het nodige identiteitsbewijs (identiteitskaart of internationaal reispaspoort voor volwassenen, kinderen, baby's, afhankelijk van de gekozen reisbestemming), informeert u zich best bij uw reisagent, of nog beter, bij de ambassade van het land dat u gaat bezoeken. Algemeen, moet het internationaal reispaspoort geldig zijn tot 6 maanden na de retourdatum.
Een visum is een document, dikwijls een stempel, uitgegeven door de ambassade of het consulaat van het land dat u gaat bezoeken. In bepaalde landen kan je het visum ter plaatse verkrijgen bij aankomst. Kinderen moeten steeds in het bezit zijn van een identiteitsbewijs met foto. Zelfs als uw gemeente u een voorlopig paspoort geeft, zal het aan de check-in balie geweigerd worden aangezien de boetes voor de luchtvaartmaatschappijen voor geweigerde passagiers bij aankomst zeer hoog liggen. In dat geval zal geen enkele verzekering in uw voordeel tussenkomen. Voor kinderen: zie rubriek ‘reizen met kinderen’.

De bezorgde informatie betreft alleen de Fransen en/of Belgen, andere nationaliteiten moeten zich informeren bij de consulaten of ambassades van het land dat ze gaan bezoeken zonder de landen te vergeten die ze eventueel oversteken als gevolg van een tussenlanding of transit, over de administratieve formaliteiten, rekeninghoudend met het feit dat sommige formaliteiten een zekere tijd vereisen.

OPGELET ! Verwar de identiteitskaart niet met de verblijfskaart. De verblijfskaart geeft u niet het recht om te reizen buiten het land van uitgifte van deze verblijfskaart.


Reisdocumenten
De levering van de reisdocumenten, dit zijn de vliegtuigtickets, vouchers voor dienstverleningen op de grond en de ondertekende verzekeringspolis, is verbonden aan de volledige betaling van uw dossier. Bepaalde omstandigheden kunnende levering van uw documenten vertragen tot op het laatste moment. In dat geval kunt u uw documenten ophalen aan de balie van de touroperator op luchthaven. De nodige details (de plaats en het uur waarop u op de luchthaven moet zijn) zijn aangeduid op de uitnodigingsbrief die u enkele dagen voor vertrek ontvangt. 7 dagen voor het vertrek dient u op de hoogte te zijn van de details van uw reis. Natuurlijk kunnen bij promotie aanbiedingen en chartervluchten de uren gewijzigd worden, zelfs de dag van vertrek zelf. De voorwaarden van de reisverzekering die u eventueel ondertekent, moet u bij de reservatie vragen.

Chartervlucht en lijnvlucht
Een charter is een vliegtuig dat door verschillende touroperators gehuurd werd en die op welbepaalde data vluchten uitvoert. De charter heeft niet de stiptheid van de lijnvlucht die over de hele wereld open voor verkoop staat en die praktisch leeg kan vliegen. Nochtans maken maatschappijen met lijnvluchten gebruik van charters; dat is gangbaar in de luchtvaart. Als een lijnmaatschappij om een bepaalde reden, meestal technisch, geen toestel ter beschikking heeft, is ze verplicht een alternatieve vlucht te voorzien binnen een redelijke tijd. Een andere reden kan Code Share zijn. Dit is wanneer een lijnmaatschappij beroep doet op haar partner om een verbinding te verzekeren, onder hetzelfde vluchtnummer. Op ‘echte’ chartervluchten dringt een streng budgettair beleid zich op: een toestel met 200 stoelen dat half leeg is zal vervangen worden door een toestel met een kleinere capaciteit, maar die daarom niet op hetzelfde uur of luchthaven beschikbaar zal zijn. Dat betekent dat de uren die aangeduid staan op uw vliegtuigbiljet en bestelbon onder voorbehoud zijn. Een vlucht die aangekondigd is met een vertrek ’s morgens en een terugkeer ’s avonds , kan ’s avonds laat vertrekken en ‘s morgens vroeg terugkeren zonder aankondiging. Noch de klant, noch de reisorganisator kan tegen deze procedure iets doen en geen enkele terugbetaling zal uitgevoerd worden. Er is maar één oplossing als u dit soort dingen wilt vermijden en dat is met een lijnvlucht vliegen die dikwijls een hoger tarief heeft, maar ten zeerste aan te raden zijn als u een city trip reserveert van korte duur. Een algemene raadgeving: als u met een chartervlucht vliegt, bel ons kort voor het vertrek om na te gaan of er geen veranderingen zijn. In principe wordt u hiervan op de hoogte gebracht, maar het gebeurt dat de verandering de dag van vertrek zelf gebeurt.

De duur van de verplaatsing
Hoewel de duur van een vlucht naar een Mediterraanse bestemming op papier meestal tussen 2u.30 (voor Tunesië) en 4u.30 (voor Turkije of Cyprus) bedraagt, moet men er rekening mee houden dat de tijd aan boord slechts de helft of minder van de totale duur van de verplaatsing bedraagt. Op uw uitnodigingsbrief staat aangeduid dat u 2 uur voor vertrek aan de check-in balie van de luchtvaartmaatschappij aanwezig moet zijn. Dikwijls wordt hier nog een uur bijgeteld. Dit is de tijd die u nodig heeft om uw biljetten af te halen en in te checken. Met als gevolg dat wanneer uw vliegtuig op tijd opstijgt, u al 2 tot 3 uur verloren heeft . Wat de vlucht betreft, is het mogelijk dat een onaangekondigde tussenlanding de vliegtijd met 1 uur verlengt. Bij aankomst zijn er de grensformaliteiten en de bagage dient opgehaald te worden. Een transfer naar uw verblijfplaats kan nog eens 2 uur in beslag nemen. Als gevolg kan u de eerste en de laatste dag van uw vakantie echt beschouwen als ‘reisdagen’.

Vertrek goed verzekerd.
LibertyTV stelt een volledig gamma met reisverzekeringen tot uw beschikking. De reisverzekering is geen overbodige luxe! Uw vakantie reserveren, zonder een annulatieverzekering of bijstandsverzekering af te sluiten, kan u ongemakken en hoge kosten opleveren.

Annulatieverzekering.
Tussen de datum dat u een reis bestelt en de datum dat u vertrekt, kan er heel wat gebeuren. Wanneer u uw reis annuleert, zal de touroperator of de luchtvaartmaatschappij u (hoge) kosten aanrekenen naargelang het moment van annulatie en hoe lang voor vertrek u annuleert. Bij een annulatie minder dan 15 dagen voor vertrek, kunnen de kosten oplopen tot 100% van de reissom. Meer en meer voorzien de touroperators een annulatieverzekering in de pakketprijs, maar die beperkt zich meestal tot een bedrag dat lager ligt dan de totale prijs. Het is soms dus nuttig om een bijkomende dekking aan te gaan. De annulatiekosten staan aangeduid in de algemene voorwaarden van desbetreffende brochure. De oorzaken die meestal worden aanvaard door de ondernemingen zijn ziekte (voor zover dat deze onbestaande was bij de ondertekening van het contract) en ongelukken van één van de reizigers of een naast familielid. In geen geval werkt dit voor een annulatie om persoonlijke welvoeglijkheid. Om geldig te zijn moet deze verzekering ondertekend worden op het moment van de reservatie.

Bijstandsverzekering
Deze verzekering dekt hoofdzakelijk de kosten van hospitalisering, repatriëring en familiale bijstand bij uw verblijf in het buitenland. Als bepaalde mutualiteiten deze dekkingen effectief aanbieden, zijn de verzekerde bedragen dikwijls onbeduidend in verhouding met de kosten die zich voordoen. De verzekeringen verbonden aan de klassieke kredietkaarten (Visa, Eurocard)bestaan meestal uit een dekking in geval van ongeval (zie hoger). Het gaat helemaal niet om een bijstandsverzekering. Het is dus belangrijk om aandachtig uw contract te verifiëren voor u vertrekt.

Bagageverzekering
U bepaalt zelf de waarde van de te verzekeren bagage.

Ongevallenverzekering
U bepaalt een forfaitaire som die u of aan uw rechthebbenden wordt uitbetaald in geval van permanente invaliditeit in geval van overlijden.

“full option” verzekering
Deze polis combineert alle voorgaande formules om u een optimale verzekering te garanderen. Om uw rechten te garanderen, verplicht de huidige wetgeving ons u een reisverzekering voor te stellen bij de ondertekening van het reiscontract. De algemene voorwaarden van deze verzekeringen staan ter uwer beschikking. Vraag ernaar!

Gezondheid
Een bepaald aantal landen eist een vaccinatiebewijs. De vaccinatie die het meest geëist wordt is die voor gele koorts. Deze vaccinatie is enkel te verkrijgen bij een erkend vaccinatiecentrum. Daarentegen zijn er vaccinaties die niet verplicht zijn, maar toch sterk aan te raden zoals hepatitis en malaria. Voor uw eigen veiligheid, is het aangeraden dat u contact opneemt met uw huisarts of een erkend vaccinatiecentrum om de nodige informatie te bekomen. Op de site van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen vindt u de lijst met erkende centra (1 per provincie) en vereiste vaccinaties volgens bestemming.

Reizen met kinderen
Indien u met kinderen reist, denk dan goed na over het type van vakantie u reserveert. De keuze van het beste product is essentieel. Een georganiseerde rondreis kan overwogen worden met niet al te jonge kinderen. Over het algemeen bevatten de tarieven van rondreizen geen kinderkortingen omdat dit soort reizen niet geschikt wordt geacht voor kinderen. Kies een bestemming in functie van het comfort voor uw kinderen….en het uwe. Wat de identiteitsbewijzen betreft, moeten de kinderen, evenals de ouders, in het bezit zijn van een identiteitsbewijs of een paspoort met foto. De kinderkortingen zijn dikwijls heel belangrijk in bepaalde hotels gedurende bepaalde periodes van het jaar. Over het algemeen betekent een korting voor 'een kind met 2 ouders in dezelfde kamer' dat er gewoon een logeerbed wordt toegevoegd in de kamer.

Categorie sterren
De kwaliteit van de dienstverleningen verschillen volgens het land dat u bezoekt. De categorie van uw logies ( hotel,cruise) werd toegekend door de lokale autoriteiten (Ministerie van Toerisme) en is niet altijd een kwaliteitslabel. De criteria om een extra ster te bekomen kunnen vaag zijn, zoals het aantal kamers waarover het hotel beschikt. Bovendien zijn er in bepaalde landen enorm grote kwaliteitsverschillen tussen hotels die zogezegd tot dezelfde categorie behoren. Een goede indicatie blijft altijd het tarief dat u betaalt. Raadpleeg ons hierover.

Taal en communicatie
Bij een reis naar het buitenland, meer specifiek buiten Europa, kunt u niet rekenen op de kennis van Nederlands van de mensen waarmee u in contact komt, met uitzondering van de reisbegeleider of de animatoren in uw hotel (als deze als Nederlandstalig werden aangekondigd). Buiten deze personen heeft wellicht niemand, zelfs de receptionisten in uw hotel niet, de kennis van het Nederlands. Bij afwezigheid van een adequate talenkennis, kunnen een open geest, een lach en veel humor wonderen verrichten.

Overbookings
Deze zijn het resultaat van een fictieve verkoop van een bepaald aantal kamers of vliegtuigstoelen, met als doel de kosten te verlagen in geval van niet-bezetting. Het gaat wel degelijk om een vergissing van de hotelier, incoming agent, reisorganisator of luchtvaartmaatschappij en de reisagent en de klant zijn de slachtoffers. Weet dat u het recht heeft om in een ander hotel gelogeerd te worden van dezelfde of betere kwaliteit, en dat u het recht hebt het alternatief te weigeren en uw reis zonder kosten te annuleren. Als de overboeking ter plaatse meegedeeld wordt, is het belangrijk dat, uw rechten in gedachte houdend, u zich realiseert dat u uw vakantie verknoeit als u elk alternatief weigert. LibertyTV staat klaar om u te helpen als er niets aan gedaan wordt. Als de overboeking het werk is van de transporteur, dan is deze verplicht u zo goed mogelijk te helpen en een oplossing te vinden. Voor lijnvluchten (niet voor charters) met vertrek vanuit de Europese Unie, bestaat er volgend schema van schadevergoedingen in geval van overboeking (niet te verwarren met vertragingen!):
 • 150€ voor vluchten tot 3500km (75€ als minder dan 2 uur wachten)
 • 300€ voor vluchten van meer dan 3500km (150€ als minder dan 4 uur wachten)
 • de schadevergoeding blijft altijd beperkt tot de prijs van het biljet.
De reiziger kan eveneens kiezen voor de gedeeltelijke terugbetaling van het biljet overéénkomstig met het niet – uitgevoerde traject of een alternatieve vlucht, onmiddellijk of op een latere datum die hem beter past.
De luchtvaartmaatschappij moet eveneens communicatiemiddelen, eten en logies aanbieden.


  Algemene voorwaarden
Boven

Algemene voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op het contract tot reisorganisatie zoals verstaan onder de wet van 16 februari 1994 tot regeling van het Contract tot Reisorganisatie en Reisbemiddeling. Onverminderd de bepalingen van het gemeen recht zijn op de contracten tot reisbemiddeling de specifieke bepalingen van bovenvermelde wet van toepassing.

Promotie en aanbod
De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of – bemiddelaar die de brochure heeft uitgegeven, tenzij:
a) wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en voor het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht;
b) er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij een contract. De reisorganisator en/of –bemiddelaar kan genoodzaakt zijn een bepaald aanbod tijdelijk of blijvend te schrappen. Het aanbod in de brochure geldt steeds tot uitputting.

Informatie vanwege de reisorganisator en/of reisbemiddelaar

De reisorganisator en/of reisbemiddelaar zijn verplicht:

 1. voor het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan de reizigers schriftelijk mede te delen:
  • de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten op gebied van gezondheidszorg die voor reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten zouden in orde kunnen brengen. Reizigers van niet – Belgische nationaliteit doen er goed aan bij de bevoegde instanties te informeren welke formaliteiten zij moeten vervullen;
  • informatie over het aangaan en de inhoud van een annulerings- en/of bijstandsverzekering;
 2. ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum volgende inlichtingen aan de reizigers schriftelijk te verstrekken:
  • dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de door de reiziger in te nemen plaats;
  • naam, adres en telefoon –en faxnummer van hetzij de plaatselijke vertegenwoordiging van de reisorganisator en/of bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instanties die de reiziger bij moeilijkheden kunne helpen, hetzij rechtstreeks de reisorganisator of reisbemiddelaar.
  • Voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is. De in het vorige lid vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract.

Informatie vanwege de reiziger

De reiziger moet de reisorganisator of de reisbemiddelaar alle inlichtingen verstrekken die hem gevraagd worden. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen geeft dit tot extra kosten leidt voor de reisorganisator en/of de reisbemiddelaar, dan kunnen die extra kosten hem aangerekend worden.

Tot standkomen van het contract
Op het ogenblik van de reservatie, moet de organisator of de reisbemiddelaar een bestelbon bezorgen aan de reiziger, conform de wet. Het contract van reisorganisatie onstaat op het moment dat de reiziger, al dan niet door tussenkomst van de voor hem optredende reisbemiddelaar, de schriftelijke bevestiging van de reservatie ontvangt van de reisorganisator. Wanneer de inhoud van de bestelbon verschilt van de inhoud van de schriftelijke bevestiging van de reis komende van de reisorganisator of wanneer de bevestiging niet is gebeurd binnen de 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan kan de reiziger aannemen dat de reis niet gereserveerd werd en dat hij recht heeft op onmiddellijke terugbetaling van de reeds betaalde bedragen.

Prijs van de reis
De prijs overeengekomen in het contract is vast en inclusief alle verplichte diensten, onder voorbehoud van een kennelijk materiële vergissing. (optie) de prijs overeengekomen in het contract kan verhoogd of verlaagd worden tot 21 dagen voor de voorziene vertrekdatum, voor zover de herziening een gevolg is van een wijziging in:
 • De op de reis toegepaste wisselkoersen en/of
 • De vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of
 • De voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen.
Wanneer de prijsstijging 10 % hoger is dan de totale prijs van de reis, dan kan de reiziger het contract ontbinden zonder schadevergoeding te moeten betalen. In dat geval heeft de reiziger recht op volledige en onmiddellijke terugbetaling van alle reeds aan de reisorganisator betaalde bedragen. De prijsherziening wordt evenredig toegepast op het onderdeel van de reis dat aan herziening onderhevig is. Voor het verblijf en andere diensten in het buitenland, wordt de prijsberekening gebaseerd op de tarieven van wisselkoersen van een bepaalde datum, voor het transport ook en vooral voor het transport bij chartervluchten op de kost van de brandstof per maand.

Voor elke betaling uitgevoerd met een kredietkaart voor brandstofverhoging en/of bijkomende kosten aangerekend door de Touroperator of de luchtvaartmaatschappij, zijn wij genoodzaakt deze kosten verbonden aan om het even welke transactie via kredietkaart aan te rekenen, met inbegrip van de dossierkosten. De kosten worden als volgt toegepast:
€ 3,00 bijkomende kosten indien de meerkost van het dossier minder of gelijk is aan € 300,00
€ 6,00 bijkomende kosten indien de meerkost van het dossier meer bedraagt dan € 300,00

Betaling van de reissom

Behalve in geval van verhuring of als het uitdrukkelijk anders genoteerd staat, betaalt de reiziger bij de ondertekening van de bestelbon 30% van de totale reissom als voorschot, met een minimum van 100€. Behalve als het anders vermeldt wordt op de bestelbon, betaalt de reiziger het saldo ten laatste een maand voor vertrek, op voorwaarde dat hij de schriftelijke bevestiging van de reis en/of de reisdocumenten ontvangen heeft. Boekt de reiziger minder dan 1 maand voor de vertrekdatum, moet hij de totale reissom onmiddellijk betalen.

Overdraagbaarheid van de boeking
De reiziger mag, voor de aanvang van de reis, zijn reis overdragen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reisorganisatie. De overdrager moet de reisorganisator of de reisbemiddelaar tijdig voor het vertrek van deze overdracht op de hoogte brengen. De reiziger die zijn reis overdraagt en de diegene die de overdracht van de reis aanneemt zijn hoofdelijk aansprakelijk voor het betalen van de totale prijs van de reis en van de overdrachtskosten.

Andere wijzigingen door de reiziger
Vraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag de reisorganisator en/of de –bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt..

Wijziging door de reisorganisator voor de afreis
 • wanneer voor het vertrek, een van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dan moet de reisorganisator de reiziger zo snel mogelijk op de hoogte brengen (en in elk geval voor de afreis), en daarbij moet hij de reiziger op de hoogte brengen dat hij het contract kan ontbinden zonder boete, behalve wanneer de reiziger het alternatief voorgesteld door de reisorganisator aanvaardt.
 • De reiziger moet de reisbemiddelaar of reisorganisator zo snel mogelijk op de hoogte brengen van zijn beslissing (en in elk geval voor de afreis)
 • Wanneer de reiziger de wijziging aanvaardt, moet er een ander contract opgesteld worden, of een bijvoegsel bij het contract, waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed ervan op de prijs worden meegedeeld.
 • Wanneer de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij vragen om het artikel 11 toe te passen.
verbreking vóór het vertrek door de reisorganisator
 • wanneer de reisorganisator het contract verbreekt voor de aanvang van de reis, door omstandigheden die niet toe te schrijven zijn aan de reiziger, heeft de reiziger de keuze tussen:
  • ofwel het aanvaarden van een alternatief van gelijke of betere kwaliteit, zonder supplement te moeten betalen; indien het voorgestelde alternatief van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het prijsverschil zo snel mogelijk aan de reiziger terug betalen.
  • Ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen.
 • de reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij:
  • de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger binnen de in het contract vermelde termijn en ten minste 15 kalenderdagen voor de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht;
  • de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorziene omstandigheden onafhankelijk van de wil van wie zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet vermeden konden worden.

Gehele of gedeeltelijke niet–uitvoering van de reis
 • indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten, deel uitmakend van het contract, niet kunnen uitgevoerd worden, dan neemt de reisorganisator neemt de noodzakelijke maatregelen om de reiziger geschikte en kosteloze alternatieven aan te bieden om hem de reis te laten verder zetten.
 • Indien er een verschil is tussen de voorgenomen en daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil.
 • Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reisorganisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van het vertrek en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen.
verbreking door de reiziger
De reiziger mag, op elk moment het gehele of een deel van het contract verbreken. Wanneer de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator –en bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden en ten hoogste éénmaal de prijs van de reis bedragen.

Verantwoordelijkheid van de reisorganisator
 • de reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract, overéénkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hemzelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken.
 • De reisorganisator is voor de daden en nalatigheden van zijn aangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefening van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden.
 • Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het reiscontract begrepen dienst wordt, in voorkomend geval, de aansprakelijkheid van de reisorganisator dat verdrag uitgesloten of beperkt.
 • Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de verderving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom.
 • Voor het overige zijn de artikels 18 en 19 van de in artikel 1 genoemde wet van toepassing.
Aansprakelijkheid van de reiziger
De reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of –bemiddelaar, hun personeel of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, alsook wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeelt.

Klachtenregeling
 • voor de afreis: klachten voor het reiscontract wordt uitgevoerd, moet de reiziger zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisorganisator of –bemiddelaar.
 • Tijdens de reis: klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich, in deze volgorde, wenden tot een vertegenwoordiger van de reisorganisator of een vertegenwoordiger van de reisbemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator.
 • Na de reis: werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk 1 maand na het einde van de reisoveréénkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen.
Geschillencommissie Reizen
 • er onstaat een ‘geschil’ wanneer een klacht niet in der minne kan worden opgelost of niet is opgelost binnen 4 maanden vanaf het einde van het reiscontract of vanaf de geplande vertrekdatum indien het reiscontract nooit werd uitgevoerd.
 • Elk geschil gerezen na het sluiten van het onderhavig contract en waarbij de reiziger betrokken is, kan op verzoek van de eisende partij worden behandeld door de Geschillencommissie Reizen vzw, dit met uitzondering van geschillen met lichamelijke letsels. Is de gedaagde partij echter een consument, dan heeft deze het recht om zich tegen de behandeling van het geschil voor de Geschillencommissie te verzetten. Hiertoe dient hij binnen een termijn van 15 kalenderdagen van de kennisgeving van de inleiding van de zaak aan de gedaagde, schriftelijk (aangetekend) het secretariaat van de Geschillencommissie op de hoogte te brengen dat hij de zaak niet door de Geschillencommissie wenst te laten behandelen.
 • De behandeling en de uitspraak gebeuren overéénkomstig het Geschillenreglement en de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek inzake arbitrage (art. 1676 tot en met 1723). De uitspraak is bindend voor de partijen, zonder mogelijkheid van beroep. Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd zoals bepaald in het Geschillenreglement.
 • Het gebruik van deze algemene voorwaarden houdt de aanvaarding in van alle reglementen en beslissingen bepaald door de Geschillencommissie Reizen vzw, inzonderheid het Geschillenreglement.
 • Het adres van de Geschillencommissie Reizen vzw is North Gate III, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.


  Voorwaarden bij de reservaties
Boven
Kosten voor annulatie of wijzigingen aan het dossier
LibertyTV behoudt het recht 30 € meer aan te rekenen, bovenop de kosten voor annulatie of wijziging voorzien door de reisorganisator. Deze voorwaarden staan vermeld in de brochure van de reisorganistor, en zijn eveneens beschikbaar op aanvraag.


Verblijven  |  Rondreizen  |  Citytrips  |  Cruises  |  Thalasso  |  Last minutes  |  Aanraders  |  Vluchten
Wie zijn wij?  -  TV-zender  -  Verkoopsvoorwaarden  -  Contacteer ons  -  Help  -  Adverteren op LibertyTV?
France France Belgique Belgique België België Nederland Nederland Luxembourg Luxembourg
  Copyright © LibertyTV 2023
Your Travel Licentie reisagentschap N° A1362
Visa Mastercard Fonds de Garantie
reisagentschap : last minute reizen, reizen om te meten, reis- en vliegtuigtickets, hotels, week-end en goedkope reizen
onderzoek | goedkope reizen | voyage degriffe | vliegtuigtickets | hotel reservatie | goedkope vakanties | auto verhuur
Powered by Pragmawork